O sizin yeni logonuz veya görseliniz olabilir;
ama hâla bizim bebeğimiz..."

Tasarım üzerine küçük bir yazı;

Ben bir Şehir Plancısıyım, İTÜ 1996 mezunuyum ve tasarımla, geometri ve düzen ile uğraşmak benim sevdam.

İlham aldığımız bir güzel öğüt var Kur’an-ı Kerimde; “İşinizi ehline veriniz”. Bu öğütle sarıldığımız güzelim işimizi, amatör bir ruhla yapmaya başladık, ilk günkü tavrımız nasılsa bugün de aynı şekilde hassas ve heyecan verici oluyor her yeni işle birlikte. Yeni işleri yeni bir macera olarak görüyor ve bu hazla bu istekle başlıyoruz hepsine.

Ortaya çıkan sonucu izlerken zevkle izliyor ve sunuyoruz. Önce kendimiz beğenmeliyiz ki, müşterimize zevkle anlatalım neler düşündük, neler tasarladık. Bu tasarımın altında yatan mesaj ne? Çok özgüvenli de değiliz aslında, acaba beğenecekler mi sorusu her sunumumuzda bizi terleten soru. İşte amatör ruh ve heyecan bu olmalı. Bizi ayakta tutan, değer katan unsur bu. Hep daha iyinin var olabileceğini düşünmek.

Hazırladığımız tasarımları önce kendimize beğendiriyoruz inanın. Hatta sunumlarımızda kimi zaman müşterilerimizi kendi beğendiğimiz alternatiflere yöneltiyoruz istemeden 🙂 Biz onu beğendik ya, o firma ile bu tasarımı bağdaştırıyoruz, aklımızda birleştiriyoruz.

Sadece logo tasarımı ise işimiz örneğin, firmanın kurumsal yapısını, misyonunu, vizyonunu bu logo ile hayal ediyoruz. Kurumsal kimlik ögeleri hemen canlanmaya başlıyor gözlerimizde.

Bu güzelim işi yaparken, yeni yürümeye başlayan bir çocuğun ilk adımlarındaki sevinci ile yapıyoruz. Ona benziyoruz. Düşüyoruz, kalkıyoruz, adım atıyoruz, ağlıyoruz, gülüyoruz ama sonuçta ilerliyoruz. Her tasarım böyle bir macera ile dönüşüyor aklımızda. Mesela karşısına geçip bakıyoruz yaptığımız tasarımın. Birer de sigara yakıp izliyoruz. Bunu paylaşmanın gururu ve zevkini düşünüyoruz. İnanın böyle gelişiyor süreç.

Bir Ford reklamında görmüştüm, duyduğum en samimi reklam metni idi. “O sizin arabanız olabilir ama hala bizim bebeğimiz.” Biraz telif yiyelim mi?

“O sizin yeni logonuz olabilir ama hala bizim bebeğimiz…

Ahmet Alphan AKAY
Görsel Tasarımcı

Bu zamanlarda, bunları yapıyorduk... 🙂

ALP Planlama Kuruldu

  • Ağustos - 1996

 

ALP Planlama adı  altında kişisel asarım çalışmalarımı yaptığım ALP Design 1996 yılında Bandırma'da tek odalı bir ofiste Şehir Plancısı Ahmet Alphan  AKAY tarafından kuruldu. 🙂 

Ağustos - 1996
Mayıs - 2000

NEO Design Kuruldu

  • Mayıs - 2000

NEO Design 2000 yılında tarafımdan planlama işinden ayrılarak ilk ve yeni logosu ile hayatına başladı. "THE MATRIX" filminden etkilerle 🙂

İlk Kurumsal Kimlik Çalışmamızı Yaptık

  • Eylül - 2002

İlk kurumsal kimlik çalışmamızı Bandırma'nın gözde inşaat firmalarından Gözen Yapı için hazırladık. Logoyu revize ettik...

www.gozenyapi.com

Eylül - 2002
Aralık- 2003

Bandırma Arkeoloji Müzesi Tasarımları

  • Aralık- 2003


Bandırma Arkeoloji Müzesi ile çalışmalarımız sonucunda 30'dan fazla özel pano tasarlandı... Bugün hala aynı yerde ve aynı kalitede müzede ziyaretçilerini bekliyor. Bizim grafik tasarım konusunda "dönüm noktamız" olmuştur.

Hazırladığımız Kurumsal Kimlik ve Logo Sayısı 200'ü aştı

  • Nisan - 2007

StudyoNEO olarak hazırladığımız logo ve kurumsal kimlik sayısı 200 seçkin firmayı aştı.

Nisan - 2007
Nisan - 2010

StudyoNEO İsim ve Logo Değişikliği

  • Nisan - 2010

StudyoNEO yeni ve güncel logosu ile değiştirildi.

StudyoNEO Kendin Tasarla Web Sitesi Kuruldu

  • Ocak - 2015

NEODesign ismi ve logosu StudyoNEO yeni ve son logosu ile değiştirildi.

www.studyoneo.com

Ocak - 2015
Temmuz - 2017

DEKOmagnet

  • Temmuz - 2017

 StudyoNEO'nun modern ve estetik üretimi "DEKOmagnet" magnet panoları markası hayata geçti...

www.dekomagnet.com

Logo Tasarımında Sınırları Aştık - 500 firma

  • Nisan - 2020

 

Toplamda 500'ün üzerinde firma tarafımızca hazırlanan yeni kimliğiyle buluştu...

Nisan - 2020
Ağustos - 2022

PiXonWALLS

  • Ağustos - 2022

StudyoNEO'nun yurtdışı satış için ürettiği PiXonWALLS kare çerçeveler markası hayata geçti.

www.pixonwalls.com